O2 FL urwana śruba sprężarki klimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Olafik
    Classic
    • 2014
    • 13

Hmm...to szkoda... Bo musisz skreślić Dunlopa w takim razie. Wszedł chyba w zeszłym roku... Albo ciut wcześniej...
    A to dobra opona :wink:
  • Szymon82
    Classic
    • 2012
    • 11

Witam. Mam następujący problem: mechanik stwierdził, obluzowała się śruba w sprężarce klimy - ta mocująca koło pasowe i sprzęgiełko jeśli się nie mylę - podobno częsta przypadłość, niestety przy próbie dokręcenia śruba się zerwała. Czy taką śrubę można kupić? ASO proponuje całą sprężarkę O2 fl 2009 sprężarka Denso.

Podzrawiam

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Masz wyrobiony wieloklin - sprzęgiełko do wymiany. Sama śruba nie byłaby problemem, gdyby jej za mocno nie przykręcili.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• zadariusz1
        Rider
        • 2011
        • 543
        • Octavia III (5E3)
        • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Mój pracownik w swojej sprężarce po zerwaniu wieloklina, założył nową śrubę i ją delikatnie przyspawał na stałe, wiadomo jest to mega druciarstwo,ale jeżdzi już tak drugi sezon i klima chłodzi,aż miło, jak padnie sprężarka to wymieni ją na nową,choć upiera się,że spawy,które zrobił można zeszlifować i dostać się do sprzęgła,ja nie wnikam w to, bo sprężarka działa, a serwis chciał ją wymieniać na nową

Komentarz

• Szymon82
          Classic
          • 2012
          • 11

Czy ze sprzęgiełkiem jest w komplecie ta śruba, a może ma ktoś uszkodzoną taką sprężarkę z której tą śrubę można by wydobyć?

Komentarz

• spc
            Elegance
            • 2012
            • 825
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Znajomy magik od klimy jak wymieniał mi na wiosnę oringi przy przewodach sprężarki to opowiadał, że u sąsiada w O2 rozlazła się ta śruba. Mówił, że nie mógł dostać samego sprzęgła i koła pasowego i obsadził starą śrubę na jakimś megamocnym czarodziejskim kleju do metalu. To "druciarstwo" wytrzymało 2 sezony, później auto poszło na handel.
            Piter
            tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
            KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

Pracuję...